Sointulan tarina

Musiikkia, leikkiä ja taidetta yli 30 vuotta

Musiikkikoulun 30-vuotisen historian aikana olemme kasvattaneet vahvat juuret pirkanmaalaisten sydämiin. Edelläkävijyys on näkynyt alusta asti, koulumme perustajan Maija Salon ihailtavassa tavassa tuoda musiikki- ja taidekasvatus osaksi perheiden ja lasten arkea. Muusikko ja musiikkipedagogi Maija Salo aloitti musiikkileikkikoulutoiminnan Tampereella 1986, jolloin Epilässä Winterinmutkassa sijaitsevassa satavuotiaassa talossa alkoi kuulua iloinen musisointi. Musiikkikoulu Maija Salon luoma yhteishenki välittyi jo silloin, vanhempien ja YLE TV Pikku Kakkosen väen remontoidessa vanha Winterin maalitehtaan toimistorakennus musiikkikoulun käyttöön.

Musiikkikoulu on ollut monessa mukana, koulun ilmaisupainotteinen kuoro on esiintynyt mm. Tenavatähdissä ja Karvakuonoissa. Lastenmusikaalit, muskarilaisten konsertit, tapahtumat ja esitykset ovat valloittaneet niin Tullikamarin Pakkahuoneen, Pikku Kakkosen ohjelmat kuin Tampere-talon suuren lavan. Maijan opit kuvataiteesta, teatterista, musiikista, laulamisesta, soittamisesta ja leikkimisestä ovat välittyneet musiikkikoulussa Maijan jäätyä eläkkeelle 2007.

Koulumme opettajat halusivat Maijan eläkkeelle lähdön jälkeen jatkaa tärkeää työtä musiikkikasvatuksen parissa. Perustimme Musiikkiosuuskunta Oktaavin ja olemme nyt toimineet osuuskuntana kymmenen vuotta ja mikä parasta, monet Maija Salon oppilaista toimivat tänään opettajina Musiikkikoululla!

Musiikki luovuuden lähteenä

Nyt 2017 olemme halunneet lähteä vahvasti kehittämään ja tekemään näkyväksi musiikki- ja taidekasvatuksen ilosanomaa. Koulumme uusi nimi Musiikkikoulu Sointula tulee kokoamaan yhteen niin vanhat kuin uudetkin opit uudella ja innostavalla tavalla. Musiikkikasvatus, jossa taide on vahvasti läsnä, on yksi tärkeimmistä luovuuden lähteistä. Sointulassa luovuus rikastaa arkea. Kehitämme tapaamme toimia ja tuomme entistäkin inspiroivampia tapoja kohdata musiikkia arjen hyvinvoinnin tueksi. Toivotamme teidät kaikki mukaan Sointulan luovaan ja iloiseen joukkoon!

Sointula tukee lapsen omaa kulttuuria

Vanhat tutut hahmot luovat meille sointuvan polun Sointulan arkeen. Kylän maskotti Muskaripupu seikkailee ketterästi loikkien Sointulassa jättäen nuotteja jälkeensä lasten pedagogisen oppimisen tueksi. Sointulassa on myös uusia tuttavuuksia. Luomme Korvamatoja perheiden arkeen kasvatuksen tueksi: ”Missä on pipo, täällähän se, täällähän se. Laitetaan se päähän….”. Mumma Ammunen järjestää parhaimmat ja ihanimmat kurssit sekä juhlat.

Sointulassa lapset ovat aktiivisia tuottajia

Musiikkikoulu kohtaa tulevaisuuden aran ja ujon Digipeikon kanssa. Yhteistuumin koulun opettajien kanssa päätimme houkutella Digipeikon mukaan musiikin maailmaan. Sointulassa digitaalisuus tulee tarkoittamaan tulevaisuudessa palveluiden kehittämistä niin, että saamme entistä enemmän nauttia elämyksellisistä musiikkihetkistä laadukkaan musiikkikasvatuksen parissa. Sointulassa sitoudumme taiteen perusopetuksen laatukriteerien toteuttamiseen sekä Musiikkikoulun entistäkin enemmän näkyväksi tekemiseen.

Sointula tukee perheiden yhteisöllisyyttä

Muskarista tutut teemat ja ilmiöt kuljettavat Sointulan musiikilliseen maailmaan: torit, kaupat, kahviot, linnat, meriseikkailut, hiekkaranta, madot, toukat ja ötökät vuodenaikojen vaihteluineen. Kylän musiikillisen ja taiteellisen touhun taustalla on tavoitteellinen taiteen perusopetus ja oman alansa ammattilaiset. Meidän Sointulassa Musiikki on Luovuuden lähde. Ja se lähde löytyy Sointulan sydämestä, keskeltä Sointulan Toria. Sointula on musiikin maailma ja se on täynnä taidetta, jossa luovuus saa puhjeta.

”HE-HEIII MEILLÄ ON MUKAVAA!”