Sointulan tarina

Taitoja ja tarinoita maalitehtaan rakennuksessa jo yli 30 vuotta

Musiikkikoulu Sointula on tarjonnut vuodesta 1986 lähtien laadukasta musiikkikasvatusta lasten ehdoilla. Musiikkikoulun 30-vuotisen historian aikana olemme kasvattaneet vahvat juuret pirkanmaalaisten sydämiin. Edelläkävijyys on näkynyt alusta asti, koulumme perustajan Maija Salon ihailtavassa tavassa tuoda musiikki- ja taidekasvatus osaksi perheiden ja lasten arkea. Muusikko ja musiikkipedagogi Maija Salo aloitti musiikkileikkikoulutoiminnan Tampereella 1986, jolloin Epilässä Winterinmutkassa sijaitsevassa satavuotiaassa talossa alkoi kuulua iloinen musisointi. Musiikkikoulu Maija Salon luoma yhteishenki välittyi jo silloin, vanhempien ja YLE TV Pikku Kakkosen väen remontoidessa vanha Winterin maalitehtaan toimistorakennus musiikkikoulun käyttöön.

Musiikkikoulu on ollut monessa mukana, koulun ilmaisupainotteinen kuoro on esiintynyt mm. Tenavatähdissä ja Karvakuonoissa. Lastenmusikaalit, muskarilaisten konsertit, tapahtumat ja esitykset ovat valloittaneet niin Tullikamarin Pakkahuoneen, Pikku Kakkosen ohjelmat kuin Tampere-talon suuren lavan. Maijan opit kuvataiteesta, teatterista, musiikista, laulamisesta, soittamisesta ja leikkimisestä ovat välittyneet musiikkikoulussa Maijan jäätyä eläkkeelle 2007.

Koulumme opettajat halusivat Maijan eläkkeelle lähdön jälkeen jatkaa tärkeää työtä musiikkikasvatuksen parissa. Perustimme Musiikkiosuuskunta Oktaavin joka 2017 muuttui Musiikki Sointula OSK:ksi  ja olemme nyt toimineet osuuskuntana kymmenen vuotta. Mikä parasta, monet Maija Salon oppilaista toimivat tänään opettajina Musiikkikoululla!

Musiikkikoulu Sointulaan toivotetaan tervetulleeksi koko perhe!

Musiikki Sointulassa elinikäisen musiikkisuhteen pohja luodaan aloittamalla musiikkiin tutustuminen jo muskarissa. Varhaisiän musiikkikasvatuksessa saadaan musiikin hahmottamisen taitoja ja valmistellaan oppimispolun jatkoa ohjaamalla myös oman instrumentin valintaan.

Musisoijat tulevat pienestä saakka osalliseksi musiikkielämää luomalla suhteen omaan soittimeen ja musisoivaan yhteisöön. Lapset saavat kosketuksen musiikkiin, jota heidän vanhempansa ja isovanhempansa ovat lapsena laulaneet ja saavat eväitä nauttia ja jatkaa uutta ja vanhaa musiikkiperinnettä!

Tarinat ja satuhahmot vievät matkalle musiikin maailmaan.

Musiikkikoulu Sointulan opetus tapahtuu pääosin Tampereen Epilän Vernissaraitilla sijaitsevassa entisen maalitehtaan idyllisessä konttorirakennuksessa, joka on saneerattu musiikkikoulun käyttöä varten. Kodikas ja värikäs ympäristö innostaa musiikkiin eläytymiseen ja kulman takaa kurkistelevat satuhahmot johdattelevat tarinoihin. Muskaripupu loikkii musisoijien mukana ja muskarista tutut teemat ja ilmiöt kuljettavat Sointulan musiikilliseen maailmaan läpi vuoden!

Musiikki luovuuden lähteenä

Nimenmuutoksen myötä olemme halunneet lähteä vahvasti kehittämään ja tekemään näkyväksi musiikki- ja taidekasvatuksen ilosanomaa. Koulumme uusi nimi Musiikkikoulu Sointula tulee kokoamaan yhteen niin vanhat kuin uudetkin opit uudella ja innostavalla tavalla. Musiikkikasvatus, jossa taide on vahvasti läsnä, on yksi tärkeimmistä luovuuden lähteistä. Kehitämme tapaamme toimia ja tuomme entistäkin inspiroivampia tapoja kohdata musiikkia arjen hyvinvoinnin tueksi. Toivotamme teidät kaikki mukaan Sointulan luovaan ja iloiseen joukkoon!